Výměna manželek u Paroubků

09.08.2007 14:47

 

Tak nám Jirka z Lidového domu ukázal, zač je toho loket a kam jsme ho všichni dohnali. Kolem něj jsou samí nepřátelé, zrádci a nepřející lidi, ba dokonce hulváti. Že je Jirka schopen všeho, jen aby dokázal, že on je tím lepším, už víme dávno všichni. Není to tak dávno, kdy se Jirka kvůli tomu, že si Mirek našel jinou, mladší a dokonce, považte, s ní má i dítě, rozhorlil natolik, že Mirka vyzýval k odchodu ze všech funkcí. Dokonce Mirkovu rodinnou záležitost veřejně propíral v médiích a ukazoval na ní Mirkovu nekompetentnost.

Osud bývá vrtkavý, a tak se veřejnost před prázdninami dozvěděla, že je Jirka nespokojen se svou současnou manželkou a našel si jinou, stínovou. Novináři jsou potvory, a tak vyštrachali, že stínová manželka v době Jirkova premiérování za ním letěla na jednu noc do Číny. Jirka po 28 letech manželství zjistil, že jeho manželka čte úplně jiné knihy, což je rozpor natolik zásadní, že s ní nemůže dál žít. Stínová Petra sice také čte jiné knihy, ale Jirka oceňuje, že se mu rozšíří obzory o něco nového. Jirka je ale zásaďák. Manželce oznámil, že chce navázat nový vztah, a teprve potom si našel stínovou Petru, tedy před dvěma měsíci. Premiérem ale už rok není...

A pak to prasklo. Bulvár si dovolil milenku nazvat milenkou. A tak galantní Jirka se sexy mozkem povstal na obranu dámy. Najal si právníka svého úhlavního nepřítele Radovana, udatného Sokola, který bulváru dopisem vysvětlil, že nesmí používat slovo milenka, protože to snižuje důstojnost jak Jirky, tak stínové Petry. A co víc, spolustraník Zdeněk si rovněž jeho stínovou Petru dovolil označit jako milenku. To přeci Jirka s posláním od vyšší bytosti nemůže snést. I pustil se ostře do přítele Zdeňka, aby, ač sám trochu sražené postavy, opustil trpasličí manýry a přestal mu okopávat kotníky. Pokud by se přítel Zdeněk choval jako pravý trpaslík, pak by přítele Jirku jistě sekerou zkrátil o kolena.

Jirka je ale čestný chlapík, a tak hned jak se rozvede, pojme Petru za novou manželku. Doufám, že u toho bude asistovat Nova a přinese nám tuto Výměnu manželek "live". Pak se všichni nezbedové budou muset o jeho manželce z druhého podání vyjadřovat slušně. Jako bych to viděl - bývalá milenka, která Jirkovi rozvrátila manželství, nynější manželka... Máme-li Jirkovi věřit, že se s Petrou schází teprve dva měsíce a při vědomí, že má tělo jako dvacetiletý h(r)och, tak nezbývá než konstatovat, že po tak krátkém vztahu se do manželtví žene jen nerozumné mládí. Konečně Jirka svého hlavního politického soka Mirka v něčem předčí a nebude věčně druhým vítězem.