Nedokážu si představit, že by někdo mohl u nás založit stranu postavenou na základech nacismu. Strana čerpající ze základů marxismu-leninismu ale možná je, o tom se dnes a denně můžeme přesvědčovat na jednáních sněmovny.

Ano, naši komunisté sice ze svých prohlášení nenápadně Lenina vypustili, lepší označení by bylo, že jej na chvíli poslali do ilegality, ale přesto jejich učení na Leninovi dále stojí. Jak jinak si vysvětlit, že komunisté považují boháče (pochopitelně kromě vedení komunistů) a priori za tuneláře, zloděje a vykořisťovatele. K tomu jim nezřídka notují i naši "polokomunisti" z ČSSD.

Jak nacisté, tak komunisté prosluli genocidou. Jedni genocidou jiných národů, druzí genocidou národa vlastního. Obě ideologie musely mít nějakého nepřítele, takže se zákonitě obrátily proti sobě. Když komunisté zvítězili nad nacismem, našli si nepřítele ve vlastních řadách. Zatímco nacisté byli výkonní ve vytváření továren na smrt, komunisté zase vynikli v počtu obětí.

Stejné to je se symboly. Zkuste vyjít na ulici se svastikou a zaručeně skončíte v policejní cele. Při komunistických prvomájových orgasmech se zcela běžně prodávají symboly spjaté s desítkami milionů obětí a nic se neděje. Vydavatel Hitlerova Mein Kampf stanul před soudem, zatímco Leninovy spisy jsou v klidu prodejné. Nepřijde vám to divné?

Hajlující magor je stejný jako magor velebící Lenina. Policie ale zasahuje jen proti těm prvním, zatímco členové úředně rozpuštěné KSM veřejně exhibují. Chtěl bych se dočkat doby, kdy by policie zasáhla například na komunistické prvomájové veselici a odvedla v klepetech recitující Jiřinu Švorcovou pro text neslučitelný s demokracií a vyzývající k třídní nesnášenlivosti.

Teprve pak bychom se nacházeli ve stavu, který by lépe odpovídal naší osmnácté příčce v demokraciích světa. Zákon musí platit stejně jak pro magora vzývajícího masového vraha Hitlera, tak pro magora vzývajícího masového vraha Gottwalda. Nebylo by nám bez magorů z obou stran lépe?