Paroubkovo soukromí

12.08.2007 14:55

 

Jirka z Lidového domu poskytl MF Dnes rozhovor, ve kterém si postěžoval, že mu prostřednictvím novinářů leze veřejnost do soukromí. Fantazie se rozeběhla na plné obrátky a uviděl jsem novináře, kterak stojí u Paroubkových dveří a vpouští dovnitř zvědavé spoluobčany. Zatímco Pepu zajímá elektronické vybavení domácnosti, Mařka zvědavě nakukuje pod pokličky, co že to bude mít Jirka k večeři. Šmírák Eman se mezitím schovává v ložnici do skříně, aby potajmu pozoroval noční hrátky Jirky s Petrou a Eržika se snaží nenápadně vynést z domácnosti drobnosti jako suvenýry z této prohlídky. Ale vraťme se k rozhovoru.

Jirka si stále myslí, že označení milenka vypouštějí z úst jen hulváti. Nemůže pochopit, proč je o jeho soukromý život takový zájem a proč není zájem o podobné životní situace u jiných politiků. Jenže, a to jenže by se patřilo napsat velkými písmeny, jiní politici nekritizují své oponenty v jejich soukromém konání, pokud jejich činy neodporují zákonům. Jirka se zhurta pustil do Mirka, protože si chtěl zvýšit politické body a chtěl svého soka poškodit v očích veřejnosti natolik, aby se Mirkovi nepodařilo složit vládu. Jirka nakonec sám spadl do pasti, kterou chystal Mirkovi. Jirka miluje mediální popularitu, a tak když bulvár přinesl zprávu o Jirkově milence, řešil to mimořádnou tiskovkou.

Jirka svolává tiskovky skoro denně a vyjadřuje se na nich ke všemu možnému, nemožnému i směšnému. Právě on sám začal řešit své soukromí na tiskovkách a vložil tak novinářům do rukou zbraň, která se obrátila proti němu. Bulvárem proběhla zpráva, že Petra jela za Jirkou na jednu noc do Číny. Jirka tam vykonával státní návštěvu a datum hovoří proti Jirkovi. Stalo se to v červnu 2005, tedy celý rok předtím, než vyšel najevo vztah Mirka a Lucky...

Jirka se tedy diví zájmu o své soukromí. Dal se na politiku, a tak musel s určitou ztrátou soukromí počítat. Rád se staví do pozice celebrity, jenže ty jsou propírány bulvárem ještě víc. Chce si uchránit soukromí, ale sám svolává tiskovky ke svým rodinným záležitostem. Člověk by až řekl, že je Jirka masochista. Jinak by těžko mohl dělat vše pro medializaci svého soukromí. Leda by existovala ještě další možnost. Tou je, že Jirkova snaha po medializaci je silnější a následné stavění se do role ublížené oběti znovu nahrává další medializaci. I tak se dá budovat politická osobnost, avšak těm skutečným osobnostem bude podobná asi tak jako onen typ výrobků "čím víc pruhů, tím víc Adidas".