Nemohu si pomoci, ale Klausovi odpůrci neustále vkládají prezidentu do úst věty či myšlenky, které nevyřkl. Václav Klaus nezpochybňuje změny klimatu, pouze poukazuje na fakt, že podobnými změnami naše Země procházela i v minulosti a bez vlivu člověka.

Václav Klaus kritizuje spíše enviromentalistické skupiny, které si na změně klimatu udělaly slušný kšeft. Vnucují vládám světa ruku v ruce s katastrofickými scénáři naprosto kontraproduktivní řešení, které jen přijde na mnoho peněz bez jakéhokoli účinku a svými řešeními mnohdy omezují občanské svobody. To jsou právě například ony větrníky, které svým výkonem za celou dobu své životnosti nezaplatí ani svou pořizovací cenu.

Zelený Martin argumentuje výsledkem "vědecké zprávy", přičemž tuto zprávu vypracovala společnost, jíž je on sám podílníkem. Tomu se říká malá domů. Za těchto okolností lze brát závěry této zprávy s hodnověrností typu JPP. Nyní zelený Bursík rudne vzteky, protože se Václav Klaus nehodlá řídit jeho názory.

Ministr životního prostředí se obává, že Klausův projev může ohrozit naši kandidaturu na post nestálého člena RB OSN. Prý se ostrovní státy postaví proti z obavy, že budou vlivem globálního oteplování, které údajně náš prezident popírá, zatopeny. Ba dokonce podle Martina Vašek politicky zneužívá klimatologii.

Jenže ono je to naopak. Klimatologie se zabývá změnami klimatu popřípadě může navrhnout jaká opatření by se měla přijmout. Klimatologie ale nemůže určovat, jaké kroky stát provede. Od toho jsou jiní. Stát musí rozhodnout, která varianta je pro něj únosná jak finančně tak politicky. Nelze nařídit, že od pondělka se všechny dopravní prostředky s pohonnými hmotami nahrazují volskými potahy. Jsou to právě ekologistické skupiny (nezaměňovat se skutečnými ekology), které zneužívají klimatologii k prosazování nesmyslných nápadů.

Václav Klaus kritizuje právě toto zneužívání klimatologie, ale zelení ve svém rudém zápalu boje to nejsou zřejmě schopni pochopit. Snahy o přistřihnutí křidélek prezidentovi už zde byly. Jak dopadly netřeba opakovat. Nebo by snad bylo lepší mít za prezidenta figurku, která nemá vlastní názor a jen papouškuje názory jiných, a to ještě v takové formě aby se náhodou nikoho nedotkly či někoho neurazily?