Jirka tvrdí, že je vše již předem domluveno. Jak se podařilo zjistit nejmenované agentuře "Wild Duck", samotný rozvod je otázkou pár desítek vteřin. Rozvod údajně proběhne podle klingonských zvyků a vše bude v přímém přenosu přenášet TV Liďák.

Jirka třikrát hlasitě vykřikne "zavrhuji tě" a na závěr vmete Zuzaně plivanec do tváře. Ta mu oplatí dobře mířenou fackou. V tom okamžiku jsou oba manželé rozvedeni. Protože ale náš právní řád takovýto způsob rozvodu nezná, musí formality zařídit právníci před příslušným soudem.

Spory mezi oběma manžely údajně nejsou. Zuzana si vezme jezevčíka a Jirka si zamluvil štokrle.  Zbývající majetek si rozdělí podle toho, kdo s čím do manželství vstoupil, či kdo co zdědil, zbytek napůl. Jirka se tak může těšit na polovinu gauče a levou půlku DVD přehrávače. Otázkou zůstává, zda bude Zuzana žádat alimenty.

Jirka, který doufá, že bude po zítřku volný jak ten pták (ale pozor, oranžový, nikoli modrý) si plánuje brzké dokončení výměny manželek svatbou s prozatím stínovou Petrou na Červeném Hrádku. Jen aby tam nestrašil duch proslulého Jakešova projevu... Ale není nic, co by Jirka s posláním od vyšší bytosti nezvládl. Jistě přemůže i ducha Milouše.

Jirka prozatím tají, kam pojede s modelem manželky 007 na svatební cestu. nabízí se hned několik lokalit. Vzhledem k momentální finanční situaci Jirky přicházejí v úvahu Chudčice, Žebrák nebo Nouzov. Petra by raději navštívila Zlaté Hory, Zlatno nebo Las Vegas. Kdo z obou nových partnerů ve výběru cíle svatební cesty zvítězí ještě uvidíme. Něco mi však říká, že Jirka zase bude druhý vítěz.

Plány nového párku mohou zhatit už jen agenti-přisluhovači, ODS, Dalík a Kubice. Jirka je ale připraven zaútočit proslovem, v němž odsoudí všechny, včetně pisálků v žoldu ODS a jako pádný argument tentokráte použije zákon o ústředním topení, který je razantnější než ten o teplé vodě.

Výměna manželek u Paroubků tak bude slavnostně zakončena. Milenka se stane bývalou milenkou a Jirka vylepší svou image o blond vlasy nové manželky. Modernizace ČSSD tak získá a představí svou nejzásadnější, nejvýraznější  a nejpodstatnější změnu, na kterou dozajista naláká mladé voliče, živnostníky a intelektuály.