Dlouho jsem se odhodlával, než jsem se nakonec přeci jen rozhodl prezentovat své myšlenky a názory právě na tomto blogu. Na blogy jiných serverů v podstatě nezabloudím, a tak mohu soudit pouze z příspěvků kolegyň a kolegů blogerek a blogerů.

Zdejší blog zažívá "socialistickou" invazi. Zatímco z členů nejsilnější vládní strany jsem si povšiml pouze jednoho kolegy, z členů nejsilnější opoziční strany je jich podstatně více. Tito lidé z vyšších pater politiky nás oblažují nikoli skutečně svými osobními názory, které jdou mnohdy proti oficiálnímu stanovisku jejich strany, jak to činí kolega Myslín nebo kolega Stočes, ale právě oním špatně ukrývaným oficiálním stanoviskem. Jejich příspěvky by se daly považovat za agitaci či snahu o to, aby před jejich oficiální vizí nebylo úniku.

A tak zatímco si jeden kolega bloger vyřizuje účty s novinářem, místo co by to řešil přímo v onom denníku, druhý publikuje imaginární rozhovory, v nichž prezentuje oficiální stanovisko a třetí kritizuje vládu za kroky v oblasti, se kterou ČSSD za svých osm let vlády neudělala zhola nic.

A tak politici poslanečtí i stínoví zneužívají prostor určený k osobním názorům ku prezentaci politických stanovisek své strany. Jak by bylo příjemné si přečíst nikoli kritiku oponentů, ale především vlastní názor co s danou oblastí udělat, jak toho dosáhnout a kde na to vzít prostředky. V současné době se blogy politiků jeví spíše jako další křik bez odezvy. Co si myslet o autorovi, který není ochoten pod svým příspěvkem povolit diskusi anebo se spokojit s napsáním svého (oficiálního) stanoviska a s diskutéry se nezahazovat?

Aktivní kolegové blogeři političtí, k vašim stanoviskům si klidně používejte stránek vašich stran či tisku, ale neotravujte tento prostor, ve kterém se vyjadřují lidé, kteří nemají vaše možnosti. Chcete-li psát, pak pište skutečně jen o vašich osobních názorech, pokud možno raději o nepolitických tématech. Pro nás, čtenáře ostatních přispěvatelů, je proti vám možná jediná obrana. Nečíst vás. Vy totiž potřebujete co největší množství posluchačů, protože víte, že nebude-li o vás slyšet, neštěkne po vás pes.